domingo, 14 de agosto de 2016

Carta als "poderosos" de la terra

Carta d'una persona assistent als festivals en suport als refugiats de Tortosa i Amposta organitzats per Provocant la Pau


Els jueus supervivents de la fàbrica de Schindler van decidir tenir un gest d'agraïment al seu salvador, arrencant-se al viu alguna dent folrada d'or, que encara els quedava, com a única pertinença de valor que posseïen. Van fondre aquelles dents per fer un anell i regalar-lo a Schindler.
Poderosos de la terra: no és necessari que fongueu cap possessió vostra. No és necessari que us quedeu sense res. Perquè només de les engrunes que cauen de la vostra taula en tenen prou els refugiats abandonants per vosaltres. Abandonats amb intenció. Plens de vida, però aquesta vida tractada amb el desig de que no hi fos. Aquesta vida és allí: tristos, esgotats, desanimats, sense entendre, humiliats, maltractats...
Són pobres en aquest moment. No us poden comprar res, No són neccessaris per a vosaltres, els qui penseu que teniu poder. Però el poder que se us ha entregat per part de moltes persones del poble també és per a donar les engrunes que cauen de la vostra taula. Amb aquestes engrunes podeu anar a Grècia i oferir asil polític als 60.000 refugiats que esperen acollida i protecció d'Europa. Us estan esperant, perquè cada dia sobreviuen pensant en això. Porteu-los a països que els acullin i torneu-los la seva dignitat, que és igual que la vostra. Us estan esperant. Aneu ja. 
Si fos la vostra mare...aniríeu.
Si fos el vostre fill... aniríeu.
Només necessiten persones que tramitin adequadament els papers, els atorguin la condició de refugiats i els facilitin l'asil polític. Persones que, per ordre vostra, facin aquesta feina ben feta i amb humanitat.
Si us plau, poderosos de la terra, actueu amb el vostre poder per a servir la humanitat, per a construir, i construir un món millor.

Països de la terra: en nom de totes les persones de bona voluntat aixequeu les vostres veus per a ajudar éssers humans, iguals que vosaltres. Demaneu sense por, un tracte digne per a les persones refugiades. Ara només els ajuden els voluntaris i cooperants, que fan més del que poden, molts cops jugant-se la vida i la salut.

Poderosos del món: aixequeu el vostre cap i, per la dignitat del càrrec que teniu, parleu, no de com ignorar-los, sino de com tractar-los amb el respecte i l'acollida que es mereix un refugiat, que es mereix qualsevol ésser humà.
Poderosos del món, actueu amb justícia i honor, l'honor que us han donat milers de persones que a molts països, us han confiat el present i futur d'un món millor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario